Oma musiikki

Omia biisejäni on voinut kuulla pääasiassa hevibändieni esittäminä. Näistä Teräsbetoni on ollut toki eniten esillä, mutta unohtaa ei pidä menneiden vuosien “omaa” bändiäni Burning Winteriä saati nykyistä metalliryhmäämme nimeltään All Rise.

Olen julkaissut eri tyylisiä kappaleita myös omissa nimissäni. Nämä ovat kuunneltavissa esim. YouTubessa, iTunesissa ja Spotifyssa. Bänditoiminnan ohella on virkistävää tehdä lauluja valmiiksi myös yksin; tällöin ei ole riippuvainen muista ja apuun voi kuitenkin pyytää kenet kulloinkin haluaa.

TERÄSBETONI

Hullusta ideasta platinamyyntiin ja euroviisuedustukseen. Siinä Teräsbetoni pähkinänkuoressa. Suomenkielinen ns. true metal oli syntyessään jotakin täysin uutta. Julkaisimme neljä levyä ja teimme satamäärin keikkoja aktiiviaikanamme vuodesta 2005 vuoteen 2011. Kova koulu monella tapaa ja monta äärimmäisen hienoa muistoa. Muutama huonokin. Kirjoitin Teräsbetonille 14 julkaistua biisiä, joista tunnetuin on kultasinkku Taivas lyö tulta.


ALL RISE

All Rise on merkki siitä, että hevimusiikki on suuri rakkaus ja sen tekeminen jatkuu, olivat ympyrät sitten suurempia tai pienempiä. Hienoa musiikkia ja mainioita tyyppiä. All Rise sai alkunsa vuonna 2013. Tuorein julkaisu, kirjoittamani single Feeding the Flames julkaistiin joulukuussa 2020.

All Rise löytyy myös esimerkiksi kotisivuiltaan, Facebookista ja YouTubesta.


BURNING WINTER

Burning Winter on/oli äärimmäisen oma hevibändini, jonka esiasteita kehiteltiin äetsäläisissä kellareissa jo 90-luvun loppupuolella. BW:n kanssa kuljettiin ensimmäiset askeleet kohti vakavasti otettavaa bänditoimintaa, joskin pienellä kylällä meinasi jonkun instrumentin soittajasta tai varsinkin laulajasta olla aina pulaa. Burning Winterin aktiivisuus vaihteli, mutta viimeisin vuonna 2013 julkaistu demo Queen Of The Night oli jo monella tapaa melko ammattimainen tuotos. Valitettavasti viimeistä kokoonpanoa oli vaikea saada tarpeeksi aktiiviseksi ja BW asetettiin lepotilaan. 2021 julkaistaan kuitenkin ”testamentti-EP”, josta esimakua Nothing is Free -biisin myötä.