V.Rantanen & Teräksen varjo

Olen koonnut projektiluontoisesti uuden yhtyeen ympärilleni 4-biisistä EP-julkaisua varten. Julkaisun on tarkoitus ajoittua vuoden 2021 varrelle.

Vuosien vieriessä olen joutunut hieman harmittelemaan paitsi Teräsbetoni-bändimme taukona alkaneen hiljaisuuden vakiintumista, myös arkistoihini jäänyttä, omasta mielestäni käyttökelpoista materiaalia. Erityisesti yhden biisin julkaisemattomuus on vaivannut.

Koska Teräsbetoni tuskin koskaan on julkaisemassa uutta musiikkia tai kaivamassa varsinkaan esiin vanhoilta levyiltä ns. yli jäänyttä materiaalia, halusin nyt toimia omalla tavallani ja tehdä biisit valmiiksi, jotta ihmiset pääsevät niitä kuulemaan.

V.Rantanen & Teräksen varjo ei ole ”uusi Teräsbetoni” tai kilpaile mitenkään sen kanssa. Koska nämä neljä biisiä on kuitenkin alunperin tehty Teräsbetonia varten, uskaltauduin bändin nimen ja hengen suhteen näin pysymään alkuperäisillä linjoilla.

Teräksen varjoon olen saanut mukaan vanhan liiton heviä syvästi ymmärtävän rumpalin, todella ammattitaitoisen basistin ja karismaattisella soundillaan valloittavan laulajan. Heidät esitellään tarkemmin myöhemmin.

Luvassa on suunnilleen aikavälillä 2004-2009 kyhäiltyjä biisejä. Nopeaa, hidasta ja keskitempoista. Heviä, metallia ja hevimetallia.