Uutiset

Uusi kappale ”Kun sinä nukut, minä valvon”

Ehdin kuin ehdinkin vielä tämän vuoden puolella julkaisemaan uutta musiikkia ja tällä kertaa lähestymistapani oli jopa metallinen. Aivan tuore kappaleeni ”Kun sinä nukut, minä valvon” löytyy kaikista digipalveluista.

Esimerkiksi:
Spotify: https://sptfy.com/ksnmv
YouTube: https://youtu.be/kWI42IjxheY?si=5sHCZQ2eD8vP0ZQR

Kuuntele, tykkää, jaa tai kommentoi – kaikilla näillä tavoilla tuet pienartistin tekemistä!

Pieniä lauluja -EP on julkaistu!

Perjantaina 26.5. julkaisin neljä täysin uutta biisiä ”Pieniä lauluja” -kokonaisuuden merkeissä. Tämä tuotos löytyy kaikista striimipalveluista.

Spotifysta voit kuunnella EP:n suoraan tästä linkistä: https://sptfy.com/pienialauluja

”Rauhallisesti”-avauskappaleen musiikkivideo taas löytyy YouTubesta: https://youtu.be/OKpuFBN0y5s

”Pieniä lauluja” tarjoaa vastapainoa syksyllä 2022 julkaisemalleni soololevylle. Nyt keskittyminen ei ole suinkaan painavissa särökitaroissa, vaan lämminhenkisessä ja akustisvoittoisessa tunnelmassa. Kokonaisuus on nimensä mukainen ja esittelee nimenomaan musisointini kevyempää puolta.

Toteutin ”Pieniä lauluja” -EP:llä todella pitkälti lähes kaiken omin voimin, mutta sain myös erittäin tärkeää apua muualta seuraavasti.

Petra Brunnilla duetoi kanssani kappaleen ”Rauhallisesti” ja tämä toikin biisiin aivan uuden, upean ulottuvuuden! Heikki Sulander (Sulander Photography) teki kappaleeseen musiikkivideon.

Jaakko Pesola kirjoitti kanssani kappaleen ”Kun taika katoaa” ja sain häneltä lisäksi ko. biisiin lisäraitoja 12-kielisen kitaran, shakerin ja taustalaulun muodossa. Hän myös soitti päätöskappaleeseen ”Hyvä päivä” akustisen lead-kitaran sekä mandoliiniraidan.

Sydämellinen kiitos avusta näille henkilöille!

Tsekkaahan uusi tuotokseni suosikkipalveluistasi Pienartisti ilahtuu kaikista pienien laulujensa kuunteluista, jaoista ja kommenteista!

Uutta musiikkia

Julkaisimme huhtikuussa All Rise -yhtyeen kanssa Time to Have It -nimisen 4-biisisen EP:n. Kaksi kappaleista on minun kirjoittamiani. Tuotos löytyy kaikista yleisimmistä digipalveluista.

Lisäksi tänään 12.5. The Coveralls julkaisi 20-vuotista taivaltaan juhlien kirjoittamani kappaleen Rokkitähteet.

All Risen EP Spotifyssa: https://sptfy.com/allrisetthi
All Risen Same Blood -lyriikkavideo: https://youtu.be/5H_EZr_toOE
The Coverallsin Rokkitähteet Spotifyssa: https://sptfy.com/rokkitahteet

Käyhän kuuntelemassa!

Katsaus vuoteen 2023

Some-vetoisen nykymaailman hektisyydessä meinaa välillä kotisivujen ajan tasalla pitäminen unohtua, mutta viimeistään näin maaliskuun alussa lienee paikallaan tehdä päivitys koskien tämän vuoden tunnelmia ja suunnitelmia.

Tärkeimpänä: omaa musiikkia on tulossa! Valmistelen juuri neljän kappaleen ”Pieniä lauluja” -EP-julkaisua. Luvassa on lämminhenkistä ja akustisvoittoista musiikkia. Tällä kertaa siis liikun tarkoituksella toisenlaisissa tunnelmissa kuin viime vuoden kokopitkällä soololevylläni. Vaihtelu virkistää. Lisäksi heviorkesterimme All Rise on niin ikään julkaisemassa kevään mittaan 4-biisisen tuotoksen.

Vaikka pandemian välitön vaikutus keikkailuun on jo jäänyt taka-alalle, omalta osaltani tilanne ei ole palannut entiselleen. Tosin sellaiseen en olekaan tähdännyt, enkä tiedä, onko enää yhtä aktiiviseen esiintymistoimintaan paluuta.

The Coveralls keikkailee, mutta harvemmalla tahdilla. Trubaduurikeikat olen jättänyt muille aivan yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta. Duo Kovaralli on edelleen kiinnostunut kaikista esiintymisistä. Täysiaikaiset päivätyöt ja muu oma elämä niin itsellä kuin bändikavereillakin vaikuttaa siis coverrintaman toimintaan rajusti, mutta mitenkään dramaattisemmin soittimia ei ole koteloitu.

Duo Kovaralli- ja The Coveralls -keikkoja sopii toki kysellä entiseen malliin ja jonkun trubaduurikeikankin voin edelleen tehdä, mikäli paikalle joku juuri nimenomaan minut haluaa!

Kuva alkuvuoden biisinkirjoitussessiosta kollega Jaakko Pesolan kanssa.

Uusi albumini ”Puolivälissä” on julkaistu

Pääsin toteuttamaan yhden unelmani, kun soololevyni ”Puolivälissä” julkaistiin perjantaina 2. syyskuuta. Debyyttialbumini tekeminen konkretisoitui korona-ajan keikattomuuden myötä ja nyt 8-biisinen levy on saatavissa paitsi kaikista digipalveluista, myös fyysisenä CD-levynä Levykauppa X:stä.

Musiikillisesti tarjolla on raskaampisoundista suomirockia, jonka vaikutteet tulevat monesta suunnasta. Biisimateriaali on pääosin helposti lähestyttävää, mutta enemmänkin pureskeltavaa tarjotaan varsinkin pitkässä päätösbiisissä ”Vain hiljaisuus jää”. Sanoituksellisesti levy liikkuu isojen ja abstaktienkin teemojen äärellä, mutta yhden pienen ihmisen pään sisältä käsin havainnoituna.

Ota levy haltuun ja tue omaehtoista musiikintekemistä!

CD / Levykauppa X: http://äx.fi/P800554
Spotify: https://sptfy.com/puolivalissa
YouTube: https://youtube.com/playlist?list=PLXf2erUBgQTEL9s4K_Qu1hGlLCaGr8qBl


Soololevy ”puolivälissä” tulossa syksyksi

Kun täytän elokuun lopulla 40 vuotta, koronatauon antaman mietintäajan seurauksena päätin toteuttaa yhden unelmani ja julkaista tuolloin soololevyn. Soololevyni tulee sisältämään raskaasti kitaroitua suomenkielistä musiikkia, jossa on varmasti vaikutteita monesta suunnasta.

Laulan ja soitan itse tällä levyllä suurimmilta osin, mutta rummuista vastaa Kai Jokiaho ja taustalauluissa auttaa Tero Paavola. Yhden biisin kitarasoolossa vierailee Aarni Vilén. Levyllä tulee olemaan kahdeksan biisiä ja nimeltään kokonaisuus on ”Puolivälissä”, millä yritän hauskasti(?) viitata suomalaisen miehen keskimääräiseen elinikäodottamaan.

Voit seurata levyyn liittyviä päivityksiä varsinkin Facebook-sivuni kautta, mutta myös muissa somekanavissani!

V. Rantanen ja Teräksen varjo -julkaisut valmiina

Kuten aiemmin olenkin uutisoinut, kokosin V. Rantanen ja Teräksen varjo -projektiyhtyeen toteuttamaan muutamat Teräsbetonilta levyttämättä jääneet kappaleeni, joiden julkaisemattomuus on jäänyt vaivaamaan itseäni. V. Rantanen ja Teräksen varjo -EP löytyy kaikista yleisimmistä digitaalisista musiikkipalveluista.

Suora Spotify-linkki: https://sptfy.com/vrjtvep
Suora YouTube-linkki: https://youtube.com/playlist?list=PLXf2erUBgQTHhvReiMx7HcGdNKb9_ig93

Selkä-kappaleen musiikkivideo (tekijä Heikki Sulander): https://youtu.be/UH0vqTQh-aU

Voimaa-single julkaistiin 16. marraskuuta ja koko EP 10. joulukuuta 2021.

Kitara ja biisit: Vili Rantanen
Laulu: Marcus Lång
Basso: Johannes Tolonen
Rummut: Antto Tuomainen

Tämän projektin lähtökohta oli kertaluontoisuus ja suunniteltua jatkumoa täysipainoisen bänditoiminnan merkeissä ei ole näköpiirissä.

V.Rantanen & Teräksen varjo

Olen koonnut projektiluontoisesti uuden yhtyeen ympärilleni 4-biisistä EP-julkaisua varten. Julkaisun on tarkoitus ajoittua vuoden 2021 varrelle.

Vuosien vieriessä olen joutunut hieman harmittelemaan paitsi Teräsbetoni-bändimme taukona alkaneen hiljaisuuden vakiintumista, myös arkistoihini jäänyttä, omasta mielestäni käyttökelpoista materiaalia. Erityisesti yhden biisin julkaisemattomuus on vaivannut.

Koska Teräsbetoni tuskin koskaan on julkaisemassa uutta musiikkia tai kaivamassa varsinkaan esiin vanhoilta levyiltä ns. yli jäänyttä materiaalia, halusin nyt toimia omalla tavallani ja tehdä biisit valmiiksi, jotta ihmiset pääsevät niitä kuulemaan.

V.Rantanen & Teräksen varjo ei ole ”uusi Teräsbetoni” tai kilpaile mitenkään sen kanssa. Koska nämä neljä biisiä on kuitenkin alunperin tehty Teräsbetonia varten, uskaltauduin bändin nimen ja hengen suhteen näin pysymään alkuperäisillä linjoilla.

Teräksen varjoon olen saanut mukaan vanhan liiton heviä syvästi ymmärtävän rumpalin, todella ammattitaitoisen basistin ja karismaattisella soundillaan valloittavan laulajan. Heidät esitellään tarkemmin myöhemmin.

Luvassa on suunnilleen aikavälillä 2004-2009 kyhäiltyjä biisejä. Nopeaa, hidasta ja keskitempoista. Heviä, metallia ja hevimetallia.